αγοράζοντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία

Eδώ σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε και να είμαστε χρήσιμοι σε όλους εκείνους από την Ελλάδα, που θέλουν να αγοράζουν και να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ΙΧ, φορητγά, επαγγελματικά οχήματα για εταιρείες, γεωργικά και αγροτικά μηχανήματα και όλες τις μάρκες αυτοκινήτων από την Βουλγαρία.

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο έδαφος της Βουλγαρίας, κυρίως εισάγονται από την Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρια και απο άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα απο τις μεγάλες μάντρες ή από εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε χαμηλές τιμές, με σκοπό την πώληση τους στην αγορά της Βουλγαριας, Ρουμανίας, Σερβίας, Ελλάδας κτλ.

Διαμεσολάβηση σε αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων για ιδιώτες και για εταιρίες

Το γραφείο μας βρίσκεται στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ, μόλις 90 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα Προμαχώνα. Οταν επιλέξετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο είτε ως φυσικό πρόσπωπο είτε ως εταιρεία από τη Βουλγαρία, εμείς θα σας προσφέρουμε πλήρη εξυπηρέτηση κατά την αγορά του επιθυμητού αυτοκινήτου σας.

Αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων «νέα εισαγωγή»

Νέα εισαγωγή, είναι όλα τα αυτοκίνητα που δεν είναι εγγεγραμμένα ή ταξινομημένα στην Βουλγαρία, δηλαδή χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.
Τέτοια προσφέρονται συχνότερα από εμπόρους και αντιπροσώπους που ασχολούνται με την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο νέα εισαγωγή, που δεν έχει ταξινομηθεί στη χώρα μας, δεν απαιτείται πιστοποίηση συμβολαιογράφου της σύμβασης, ακόμη και αν είναι μεταξύ ιδιωτών.
Χρειάζεστε μόνο τα ακόλουθα έγγραφα:

• Πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς
• Πρωτότυπη ‘Αδεια κυκλοφορίας
• Πιστοποιητικό συμμόργωσης και έγκριση τύπου

Συνοδός, οδηγός και μεταφραστής κατά την αγορά

Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, όπως σας παρέχουμε ένα άτομο από την εταιρεία μας, που θα σας συνοδεύσει και θα είναι ο διερμηνέας από ελληνικά σε βουλγάρικα ή από αγγλικά, κατά την αγορά από την Βουλγαρία.

Σας Προτείνουμε επισης:

• Κράτηση ξενοδοχείου σε καλές τιμές στο Μπλαγκόεβγκραντ ή στην πόλη από όπου θέλετε να αγοράσετε το αυτοκίνητο σας
• Κλείνουμε ραντεβού με τον έμπορο από τον οποίο θα αγοράσετε
• Εάν χρειάζεστε, μπορούμε να σας προσφέρουμε έναν προσωπικό οδηγό
• Ετοιμάζουμε το πακέτο με τα δικαιολογητικά, τα οποία είναι απαραίτητα, για να είστε σε θέση να αγοράσετε, μεταβιβάσετε και οδηγήσετε αυτοκίνητο, είτε με βουλγάρικες πινακίδες είτε όχι νόμιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε και εισάγετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή αγροτικα μηχανήματα από την Βουλγαρία;

Όταν αγοράζετε αυτοκίνητα από την Βουλγαρία, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:
1. Χαμηλή τιμή, λόγω έλλειψης εισαγωγικών δασμών.
2. Μια τεράστια επιλογή που εισάγονται από τις χώρες της ΕΕ, που θα ικανοποιήσει όλους.
Για να μην έχει όμως δυσάρεστες εκπλήξεις, ο υποψήφιος αγοραστής, θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις διαδικασίες κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Στην Βουλγαρία θα βρείτε σχεδόν όλες τις μάρκες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Τα πιο κοινά μοντέλα:

Alfa Romeo – MiTo,Giulietta Mercedes – A class,
Chevrolet – Matiz, Spark, Aveo Mitsubishi – Colt
Citroen – C1,C2,C3,Berlingo Nissan – Micra, Note
Fiat – Punto ,Panda, Doblo, Skudo Opel – Astra, Corsa, Meriva, Agila, Combo
Ford – Fiesta, Fusion, Connect Peugeot – 107, 206, 207, 308, Partner
Honda – Jazz Renault – Megane, Clio, Twingo, Kango
Hyundai – Gets, i10, i20 Seat – Ibiza, Leon
Kia – Rio, Seed Suzuki – Liana, Swift, Splash, Alto
Lancia – Musa,Ypsilon Toyota – Yaris, Corola, Auris, Aygo, iQ
Mazda 2 WV – Polo, Beetle, Up!

Πού στην Βουλγαρία να αγοράσετε αυτοκίνητο και ανταλλακτικα;

Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξειδικευμένες αγορές αυτοκινήτων στη Σόφια, Μπλαγκόεβγραντ, Μπουργκάς, Πλόβντιβ και Βάρνα. Μια από τις προτιμότερες μάντρες για αγορά αυτοκινήτων, είναι στην Ντούπνιτσα /Dupnitsa/ 40 χλμ. аπό το Μπλαγκόεβγκραντ каи στη Σόφια – «Gorublyane», η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Υπάρχουν φυσικά αρκετές πληροφορίες και ιστοσελίδες από όπου θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες, για όλους τους τύπους αυτοκινήτων που πωλούνται στη Βουλγαρία και την Ευρώπη. Βέβαια μόνοι σας μπορείτε να ενημερωθείτε, για τις μάρκες και τιμές μέσω του Ιντερνετ.

Οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες, για αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών στην Βουλγαρία ειναι:

Sites για ανταλλακτικα:

  • megaparts.bg
  • xparts.bg

 

Αγοραπωλησία οχημάτων (πακέτο εγγράφων)

τεχνικοί που κάνουν επιθεώρηση σε ένα γκαράζ

Η αγορά ενός οχήματος ή η μεταφορά του σε άλλο κράτος μέλος έγινε πολύ πιο εύκολη από ό, τι πριν από μερικά χρόνια, κυρίως λόγω των εξελίξεων σε τρεις σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές.
Τι πρέπει να κάνουμε και ποία είναι τα απαιτούμενα έγγραφα για την αγορά;

1) Πιστοποιητικό εγγραφής οχημάτων

2) Σύμβαση αγοράς και πώλησης
Για να αγοράσω ένα όχημα, πρέπει να υπογράψω γραπτή σύμβαση με τον πωλητή.
Η κυριότητα μεταβιβάζεται μόνο με την σύμβαση αυτή, καθώς η υπογραφή μου και αυτή του πωλητή, ως συμβαλλόμενο μέρος, πρέπει να πιστοποιούνται από συμβολαιογράφο – άρθρο 144, παράγραφος 1 του Νόμου περί οδικής κυκλοφορίας.
Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε συμβολαιογράφο στη χώρα, ανεξάρτητα από την περιοχή δραστηριοτήτων του.
Ένας πωλητής μπορεί να είναι όχι μόνο φυσικό πρόσωπο αλλά και νομικό πρόσωπο. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο πωλητής πρέπει να υπογράψει δύο δηλώσεις υποδειγμάτων – για έλλειψη υποχρεώσεων και δήλωση υπηκοότητας και της οικογενειακής κατάστασης, οι οποίες πρέπει να παρασχεθούν στον συμβολαιογράφο που θα εγκρίνει τη σύμβαση.

3) Πληρωμή φόρου
Όταν αγοράζετε ένα όχημα, καταβάλλω τοπικό φόρο που αντιστοιχεί στο % της τιμής αγοράς ή της ασφαλιστικής αξίας του οχήματος, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο. Το ποσοστό καθορίζεται από διάταγμα του δημοτικού συμβουλίου για κάθε δήμο. Εσεις, ως αγοραστής, πρέπει να πληρώσετε για αυτό, αλλά ο πωλητής μπορεί επίσης να συμφωνήσει με ένα άλλο, π.χ. για να μοιραστείτε το ποσό.

Φορολογώ τον δήμο στη μόνιμη διεύθυνσή μου και μπορώ να κάνω την πληρωμή με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
• σε μετρητά στα ταμεία του δήμου, το τμήμα τοπικών φόρων και τελών.
• χωρίς μετρητά με τραπεζική μεταφορά στον αντίστοιχο λογαριασμό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Δεν οφείλετε την καταβολή τέτοιου φόρου, αν το όχημα που αγοράζετε δεν είναι καταχωρημένο στη χώρα.

4) Δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 264 παρ. 2 του Κώδικα Φορολογικής Ασφάλισης
5) Δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 8 του Νόμου περί συμβολαιογράφων και συμβολαιογραφικών δραστηριοτήτων
6) Πιστοποιητικό ασφαλιστικής αξίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Μέσα σε 2 εβδομάδες από την αγορά, θα πρέπει να παράσχετε αντίγραφο της σύμβασης με τα στοιχεία του πωλητή στην Υπηρεσία Τροχαίας όπου είναι η διεύθυνσή σας.

Εντός δύο μηνών από την απόκτηση του, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δηλώνει στον δήμο από τη μόνιμη κατοικία του, αντίστοιχα την έδρα, το όχημα που κατέχει.

Πότε φέρει πινακίδα προσωρινής κυκλοφορίας;

«Πολλά κράτη μέλη εφαρμόζουν ένα σύστημα προσωρινής ταξινόμησης ώστε το όχημα να μπορεί να κυκλοφορήσει για μικρό χρονικό διάστημα πριν αποκτήσει την οριστική του ταξινόμηση ή πριν εξαχθεί από τη χώρα. Η προσωρινή ταξινόμηση γίνεται συνήθως στο κράτος μέλος καταγωγής του οχήματος.

Ωστόσο, η Επιτροπή υποστηρίζει την άποψη ότι η γενική αρχή της ελευθερίας διαμετακόμισης των εμπορευμάτων και η οδηγία σχετικά με τα έγγραφα κυκλοφορίας οχημάτων συνεπάγονται ότι το κράτος μέλος καταγωγής θα πρέπει επίσης να αποδέχεται τη χρήση — στο έδαφός του — των πινακίδων και της άδειας προσωρινής κυκλοφορίας που εκδίδονται από το κράτος μέλος προορισμού».

Τι έγγραφα πρέπει να Σας παραδώσει ο πωλητής;

Τα οχήματα συνοδεύονται από διάφορα έγγραφα όπως
• πρωτότυπη αδεια κυκλοφορίας,
• βεβαιώση διαγραφής απο το πρώτο ιδιοκτήτη,
• πιστοποιητικό προέλευσης,
• πιστοποιητικό συμμόρφωσης, και ολα τα δικαιολογητίκα που χρειάζονται για τις Ελληνικές Αρχές, για οχήματα προερχόμενα από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• έγγραφο που να πιστοποιεί το ΚΤΕΟ που έχει πέρασει το αυτοκίνητο

Η διαδικασία αγοράς και πώλησης αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι σαν τις διαπραγματεύσεις ακινήτων – αν δεν προετοιμάσετε ένα ακριβές έγγραφο μεταβίβασης, κινδυνεύετε να εξαπατηθείτε, το αυτοκίνητο να μην γίνει ιδιοκτησία σας και τελικά να χάσετε χρήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να περάσετε αρκετά υποχρεωτικά βήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

Μεταφορά από την Βουλγαρία σε άλλο κράτος

μια πλατφόρμα μεταφοράς αυτοκινήτων

Οταν αγόραζετε περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε για την μεταφορά τους με πλατφόρμες σε καλή τιμή. Συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που παρέχουν μεταφορές αυτοκινήτων στην επιθυμητή θέση από σας.

Τέλος ταξινόμησης, εκτελωνισμός

Ρωτήστε το Εκτελωνιστικό γραφείο ή το Τελωνείο στην πόλη σας, τα έγγραφα που χρειάζεστε και το κόστος εκτελωνισμού για το συγκεκριμένο όχημα που σας ενδιαφέρει. Εάν δεν έχετε τελωνειακό πράκτορα, ζητήστε από το Τελωνείο
Μπορείτε να βρείτε εκτελωνιστές στο: Vrisko.gr

Έγγραφα και διατυπώσεις ταξινόμησης

Είναι σημαντικό να γνώριζετε, ότι οπουδήποτε και αν ζείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας στη χώρα μόνιμης διαμονής σας.

Κατά κανόνα, δεν μπορείτε να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας στη χώρα όπου έχετε τη δευτερεύουσα κατοικία ή το εξοχικό σας.
Δεν υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ για την ταξινόμηση οχημάτων. Οι ακόλουθες πληροφορίες αφορούν πρακτικές που ακολουθούνται σε πολλά κράτη μέλη.

Για να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:
• Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης(European Certificate of Conformity – COC) για τα καινούργια
• Άδεια κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί
• Αποδεικτικό ασφαλιστικής κάλυψης
• Αποδεικτικό ιδιοκτησίας
• Αποδεικτικό καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ)
• Αποδεικτικό τεχνικού ελέγχου
• Καταβολή των τελών κυκλοφορίας/ταξινόμησης οχημάτων