αγοράζοντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία

Eδώ σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε και να είμαστε χρήσιμοι σε όλους εκείνους από την Ελλάδα, που θέλουν να αγοράζουν και να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ΙΧ, αυτοκίνητα-αντίκες (retro), φορητγά, επαγγελματικά οχήματα για εταιρείες, γεωργικά και αγροτικά μηχανήματα και όλες τις μάρκες αυτοκινήτων από την Βουλγαρία.

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο έδαφος της Βουλγαρίας, κυρίως εισάγονται από την Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρια και απο άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα απο μάντρες ή από εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε συμφέρουσες τιμές, με σκοπό την πώληση τους στην αγορά της Βουλγαριας, Ρουμανίας, Σερβίας, Ελλάδας κτλ.

 

Πώς να αποφύγετε τους νέους ακριβούς οικολογικούς φόρους!

 

Έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος έως 3.000 ευρώ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Προβλέπεται η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους 3.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 4. Περιβαλλοντικό τέλος ύψους 1.000 ευρώ θα πληρώσουν όσοι διαθέτουν εισαγόμενα οχήματα και που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων της Ευρώπης, Euro 5a και Εuro 5b. Ουσιαστικά αφορά αυτοκίνητα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2012 έως και το 2014, δηλαδή αφορά οχήματα με ηλικίες από οκτώ έως και 10 ετών.

Για να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας στην Βουλγαρία, να πάρετε βουλγάρικες πινακίδες και να το οδηγείτε ανεμπόδιστα και στην Ελλάδα, πρέπει να έχετε άδεια διαμονής στην Βουλγαρία, ή απλώς να ιδρύσετε μία βουλγάρικη εταιρεία. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε με όλες τις τυπικές διαδικάσιες σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου από Βουλγαρία και την εισαγωγή του στην Ελλάδα. Καλέστε μας τώρα και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες!

 

Διαμεσολάβηση σε αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων για ιδιώτες και εταιρείες

Το γραφείο μας βρίσκεται στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ, μόλις 75 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα Προμαχώνα. Οταν επιλέξετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο είτε ως φυσικό πρόσπωπο, είτε ως εταιρεία από την Βουλγαρία, εμείς θα σας προσφέρουμε πλήρη εξυπηρέτηση κατά την αγορά του επιθυμητού αυτοκινήτου σας.

 

Αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων “νέα εισαγωγή”

Νέα εισαγωγή, είναι όλα τα αυτοκίνητα που δεν είναι εγγεγραμμένα ή ταξινομημένα στην Βουλγαρία, δηλαδή χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.
Τέτοια προσφέρονται συχνότερα από εμπόρους και αντιπροσώπους που ασχολούνται με την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τις χώρες της ΕΈ.
Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο νέα εισαγωγή, που δεν έχει ταξινομηθεί στη χώρα μας, δεν απαιτείται πιστοποίηση συμβολαιογράφου της σύμβασης, ακόμη και αν είναι μεταξύ ιδιωτών.
Χρειάζεστε μόνο τα ακόλουθα έγγραφα:

• Πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς
• Πρωτότυπη ‘Αδεια κυκλοφορίας
• Πιστοποιητικό συμμόργωσης και έγκριση τύπου

 

Συνοδός, οδηγός και μεταφραστής κατά την αγορά

Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, όπως σας παρέχουμε ένα άτομο από την εταιρεία μας, που θα σας συνοδεύσει, και θα είναι ο διερμηνέας από ελληνικά σε βουλγάρικα ή από αγγλικά, κατά την αγορά από την Βουλγαρία.

Τι άλλες υπηρεσίες παρέχουμε:

• Ετοιμάζουμε τα δικαιολογητικά, τα οποία είναι απαραίτητα, για να είστε σε θέση να αγοράσετε, μεταβιβάσετε και οδηγήσετε το αυτοκίνητο είτε με βουλγάρικες πινακίδες είτε όχι, νόμιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα
• Eκδοση προσωρινών πινακίδων (ΤΣΟΛ) & ασφάλισης από την Τροχαία της Βουλγαρίας, ώστε να ταξιδέψετε μέχρι τον τόπο προορισμού σας (πχ Αθήνα). Αυτό ισχύει, για τα οχήματα που μεταφέρονται αυτοδύναμα. Με καλή διοργάνωση, αυτή η διαδικασία διαρκεί μια μέρα. Μεταφορά στην πόλη προορισμού σας, όταν τα αυτοκίνητα μεταφέρονται έμφορτα
• Εάν ζητηθεί από τον πελάτη, πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος του οχήματος
• Δυνατότητα ταξινόμησης, έλεγχου ΚΤΕΟ, και έκδοση άδειας κυκλοφορίας, όταν πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν δικαίωμα να κυκλοφορήσουν με βουλγάρικες πινακίδες
• Κράτηση ξενοδοχείου σε καλές τιμές στο Μπλαγκόεβγκραντ ή στην πόλη από όπου θέλετε να αγοράσετε το αυτοκίνητο σας
• Κλείνουμε ραντεβού με τον έμπορο από τον οποίο θα αγοράσετε
• Εάν χρειάζεστε, μπορούμε να σας προσφέρουμε έναν προσωπικό οδηγό έναντι ελαχιστης αμοιβής.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε και εισάγετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή αγροτικα μηχανήματα από την Βουλγαρία;

Όταν αγοράζετε αυτοκίνητα από την Βουλγαρία, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:
1. Χαμηλή τιμή, λόγω έλλειψης εισαγωγικών δασμών.
2. Μια τεράστια επιλογή που εισάγονται από τις χώρες της ΕΕ, που θα ικανοποιήσει όλους.
Για να μην έχει όμως δυσάρεστες εκπλήξεις, ο υποψήφιος αγοραστής, θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις διαδικασίες κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου.

 

Στην Βουλγαρία θα βρείτε σχεδόν όλες τις μάρκες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Τα πιο κοινά μοντέλα:

Alfa Romeo – MiTo,Giulietta Mercedes – A class,
Chevrolet – Matiz, Spark, Aveo Mitsubishi – Colt
Citroen – C1,C2,C3,Berlingo Nissan – Micra, Note
Fiat – Punto ,Panda, Doblo, Skudo Opel – Astra, Corsa, Meriva, Agila, Combo
Ford – Fiesta, Fusion, Connect Peugeot – 107, 206, 207, 308, Partner
Honda – Jazz Renault – Megane, Clio, Twingo, Kango
Hyundai – Gets, i10, i20 Seat – Ibiza, Leon
Kia – Rio, Seed Suzuki – Liana, Swift, Splash, Alto
Lancia – Musa,Ypsilon Toyota – Yaris, Corola, Auris, Aygo, iQ
Mazda 2 WV – Polo, Beetle, Up!

 

Πού στην Βουλγαρία να αγοράσετε αυτοκίνητο και ανταλλακτικα;

Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξειδικευμένες αγορές αυτοκινήτων στην πόλη Μπλαγκόεβγραντ, Σαντάνσκι, Πέτριτς, Γκότσε Ντέλτσεβ και Σόφια. Πόλλες μάντρες  αυτοκινήτων βρίσκονται και στην Ντούπνιτσα /Dupnitsa/ 50 χλμ. аπό το Μπλαγκόεβγκραντ.

Υπάρχουν φυσικά αρκετές πληροφορίες και ιστοσελίδες από όπου θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες, για όλους τους τύπους αυτοκινήτων που πωλούνται στη Βουλγαρία και την Ευρώπη. Βέβαια μόνοι σας μπορείτε να ενημερωθείτε, για τις μάρκες και τιμές μέσω του Ιντερνετ.

Οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες, για αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών στην Βουλγαρία ειναι:

Sites για ανταλλακτικα:

  • megaparts.bg
  • xparts.bg

 

Αγοραπωλησία οχημάτων (δικαιολογητικά)

τεχνικοί που κάνουν επιθεώρηση σε ένα γκαράζ

Η αγορά ενός οχήματος ή η μεταφορά του σε άλλο κράτος μέλος έγινε πολύ πιο εύκολη σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη
Τι πρέπει να γνωρίζετε και ποία είναι τα απαιτούμενα έγγραφα για την αγορά:

  • Πρωτότυπο τιμολόγιο, όταν αγοράζετε από έμπορο/μάντρα
  • Ιδιωτικό συμφωνητικό αγοραπωλησίας, σε περίπτωση που αγοράζετε από ιδιώτη
  • Πρωτότυπη άδεια κυκλοφορία
  • Δ.Α.Ο (αντίτυπο για τον παραλήπτη) καθώς και κάθε άλλο απαιτούμενο στοιχείο που θα κριθεί απαραίτητο, για τον προσδιορισμό του τέλους ταξινόμησης από τις Αρμόδιες Αρχές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μόνο γιαιδιώτες

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι βάσει τηςΝομοθεσίας της ΕΕ και αφορούν τους κανόνες ΦΠΑ που ισχύουν, για την αγορά, ή πώληση αυτοκινήτου μόνο από ιδιώτες.Εάν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από άλληχώρα της ΕΕ,δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε δασμούςόταν φέρετε το αυτοκίνητό σας στη χώρα διαμονής σας. Για παράδειγμα, αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι έλληνας και αγοράζει το όχημα από έναν ιδιώτη από Βουλγαρία, δεν θα πληρώσει ΦΠΑ στην χώρα κατοικίας του, στην Ελλάδα.

Οταν αγοράζετε από ιδιώτη, πρέπει να υπογράψετε γραπτή σύμβαση με τον πωλητή.Η κυριότητα μεταβιβάζεται μόνο με την σύμβαση αυτή, καθώς η υπογραφή σας και αυτή του πωλητή, ως συμβαλλόμενο μέρος, πρέπει να πιστοποιούνται από συμβολαιογράφο – άρθρο 144, παράγραφος 1.Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε συμβολαιογράφο στη χώρα, ανεξάρτητα από την περιοχή δραστηριοτήτων του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν το ιδιωτικό συμφωνητικό αγοραπωλησίας δεν σφραγιστεί από το Ελληνικό προξενείο στην χώρα, που είναι ο πωλητής, υποχρεούστε να πληρώσετε ΦΠΑ 24% της αξίας που αναγράφεται στο συμφωνητικό, κατά τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες μας σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν – μετάφραση κατά την αγορά, επαφή με τον πωλητή, τήρηση της νομιμότητας των εγγράφων, μεταφραστής που δικαιούται να υπογράψει ένωπιον του συμβολαιογράφου, όταν ένα όχημα /μοτοσικλέτα αγοράζεται από ιδιώτη /ο ορκωτός μεταφραστής απαιτείται από το νόμο όταν πρόκειται για συμφωνία μεταξύ βούλγαρου πολίτη και αλλοδαπού, μετάφραση από βουλγάρικα στα ελληνικά και αντίστροφα/.

Πότε φέρει πινακίδα προσωρινής κυκλοφορίας;

«Πολλά κράτη μέλη εφαρμόζουν ένα σύστημα προσωρινής ταξινόμησης ώστε το όχημα να μπορεί να κυκλοφορήσει για μικρό χρονικό διάστημα πριν αποκτήσει την οριστική του ταξινόμηση ή πριν εξαχθεί από τη χώρα. Η προσωρινή ταξινόμηση γίνεται συνήθως στο κράτος μέλος καταγωγής του οχήματος.

Ωστόσο, η Επιτροπή υποστηρίζει την άποψη ότι η γενική αρχή της ελευθερίας διαμετακόμισης των εμπορευμάτων και η οδηγία σχετικά με τα έγγραφα κυκλοφορίας οχημάτων συνεπάγονται, ότι το κράτος μέλος καταγωγής θα πρέπει επίσης να αποδέχεται τη χρήση — στο έδαφός του — των πινακίδων και της άδειας προσωρινής κυκλοφορίας που εκδίδονται από το κράτος μέλος προορισμού».

 

Τι έγγραφα πρέπει να Σας παραδώσει ο πωλητής;

Τα οχήματα συνοδεύονται από διάφορα έγγραφα όπως;
• πρωτότυπη αδεια κυκλοφορίας,
• βεβαιώση διαγραφής απο το πρώτο ιδιοκτήτη,
• πιστοποιητικό προέλευσης,
• πιστοποιητικό συμμόρφωσης, και ολα τα δικαιολογητίκα που χρειάζονται για τις Ελληνικές Αρχές, για οχήματα προερχόμενα από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• έγγραφο που να πιστοποιεί το ΚΤΕΟ που έχει πέρασει το αυτοκίνητο

Η διαδικασία αγοράς και πώλησης αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι σαν τις διαπραγματεύσεις ακινήτων – αν δεν προετοιμάσετε ένα ακριβές έγγραφο μεταβίβασης, κινδυνεύετε να εξαπατηθείτε, το αυτοκίνητο να μην γίνει ιδιοκτησία σας και τελικά να χάσετε χρήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να περάσετε αρκετά υποχρεωτικά βήματα.

 

Μεταφορά /Αυτοκινητάμαξα/ από την Βουλγαρία σε άλλο κράτος

μια πλατφόρμα μεταφοράς αυτοκινήτων

Οταν αγόραζετε περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε για την μεταφορά τους με πλατφόρμες σε καλή τιμή. Συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που παρέχουν μεταφορά αυτοκινήτων στην επιθυμητή θέση από σας.

Τέλος ταξινόμησης, εκτελωνισμός

Η εισαγωγή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας απαιτεί μεγάλη προσοχή, πριν την κάθε κίνηση του αγοραστή στο εξωτερικό, μέχρι την είσοδο του οχήματος στην Ελλάδα.Ολοι οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι, εκτελωνίζονται αυτοκίνητα/μοτοσυκλέτες μόνο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι από τρίτες χώρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν ασχολούμαστε με εκτελωνισµό.

Απευθυνθείτε στο Εκτελωνιστικό γραφείο ή το Τελωνείο στην πόλη σας, τα έγγραφα που χρειάζεστε και το κόστος εκτελωνισμού, για το συγκεκριμένο όχημα που σας ενδιαφέρει.Μπορείτε να βρείτε εκτελωνιστές/ εκτελωνιστικά γραφεία στο:Vrisko.gr

 

Έγγραφα και διατυπώσεις ταξινόμησης

Είναι σημαντικό να γνώριζετε, ότι οπουδήποτε και αν ζείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας στη χώρα μόνιμης διαμονής σας.

Κατά κανόνα, δεν μπορείτε να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας στη χώρα όπου έχετε τη δευτερεύουσα κατοικία ή το εξοχικό σας.
Δεν υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ, για την ταξινόμηση οχημάτων. Οι ακόλουθες πληροφορίες αφορούν πρακτικές, που ακολουθούνται σε πολλά κράτη μέλη.

Για να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:
• Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης(European Certificate of Conformity – COC) για τα καινούργια
• Άδεια κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί
• Αποδεικτικό ασφαλιστικής κάλυψης
• Αποδεικτικό ιδιοκτησίας
• Αποδεικτικό καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ)
• Αποδεικτικό τεχνικού ελέγχου
• Καταβολή των τελών κυκλοφορίας/ταξινόμησης οχημάτων

 

Αυτοκίνητα από Ελβετία, που προορίζονται για κυκλοφόρια στην Ελλάδα

Πολλοί πελάτες μας υποβάλλουν ερωτήσεις, σχετικά με την εγγραφή αυτοκινήτου στην Ελλάδα που προέρχεται από την Ελβετία. Ποια είναι η σωστή διαδικασία για την εγγραφή του αυτοκινήτου τους, και πώς αλλάζουν οι πινακίδες από ελβετικές σε ελληνικές, τι πρέπει να κάνουν, πόσο θα στοιχίζει κτλ.;

Μετά από ενδελεχή έλεγχο των εγγράφων του αυτοκινήτου σας από τους ειδικούς μας, θα μάθετε τι θα σας κοστίσει και πόσο καιρό θα διαρκέσει ολόκληρη η διαδικασία.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θα απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σας. Εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες μας, και να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!

 

Συστάσεις
Για οποιοδήποτε πληροφορία θελήσετε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου και Viber/WhatsApp στο 00359 8888 35226 ή μέσω e – mail: